Pregătirea camerei pentru zugrăvire - Top Rigips Craiova
583
post-template-default,single,single-post,postid-583,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Pregătirea camerei pentru zugrăvire

Pregătirea camerei pentru zugrăvire

Pregătirea camerei pentru zugrăvire

Pregătirea camerei pentru zugrăvire este o etapa premergătoare zugrăvirii propriu-zise. De ce să alegem schimbarea culorii încăperii?

Este o schimbare rapidă la felul în care arată încăperea. Pentru acest lucru, alocăm un buget mai mic decât pentru schimbarea mobilierului, de exemplu, iar ideile sunt infinite și țin doar de imaginație.  Ne putem alege culori îndraznețe, putem merge pe curbe și linii, forme geometrice sau chiar desene. Aveți mai multe idei privind aceste alegeri în articolul: Cum alegem culorile potrivite pentru amenajările interioare.

Dacă dorim să facem acest lucru, este important să reținem câteva aspecte legate de pregătirea camerei ce urmează să fie zugrăvită.

 

Pregătirea camerei pentru zugrăvire – cheia unui rezultat spectaculos.

Deși multi consideră acesta etapă una intermediară, pregătirea camerei pentru zugrăvire este esențială pentru obținerea unor rezultate spectaculoase.

Înainte de pregătirea efectivă a pereților, trebuie să ne ocupăm de pregătirea camerei.

Aceast lucru presupune pregătirea materialele (nu uitați! Cu cât ma bune materialele, cu atât mai satisfăcătoare rezultatele) și a uneltelor necesare.

Dacă vrem să lucrăm curat și îngrijit și să să nu muncim mai mult mai târziu:

  • Piesele ușoare de mobilier ar trebui mutate.
  • Piesele ce nu pot fi mutate, ar trebui acoperite cu o folie protectoare.

După ce am realizat acest lucru, putem trece la curățarea pereților.

 

Curățarea pereților

Trebuie să ținem cont de faptul că nicio vopsea nu este suficientă pentru a acoperi grăsimea, murdăria sau vopseau veche de pe pereți.

În plus, cu cât mai puțină murdărie și grăsime pe suprafată, cu atât mai bine va arăta rezultatul final.

Prin urmare, primul pas, este să scăpăm de vopseaua veche. Acest lucru poate fi făcut în mai ulte feluri:

Cea mai uşoară şi rapidă modalitate de îndepărtare a vopselei este vopseaua chimică, deseori cunoscută sub numele de “decapant”. Acesta tip de vopsea are în compoziție substanțe chimice extrem de puternice, care pot decolora orice suprafată dacă este ținută prea mult. De aceea, atunci când lucrăm cu vopseaua chimică, trebuie să fim extrem de atenție și să purtăm mânuși de protecție. Nu trebuie să o lasăm să acționeze mai mult de cât este stipulat în instrucțiuniile produsului.

Dacă vopseaua este deja decojită și se poate da ușor jos, ne putem folosi pur și simplu de un șpaclu.

De murdărie, praf și grăsimi, putem spăla pereții cu o soluție pregătită în casă. Pentru grăsimi putem alege, de exemplu, un amestec din apă și oțet alimentar  sau  bicarbonate de sodiu.

 

Umplerea golurile inestetice și a fisurilor

La acest pas,  discutăm despre umplerea golurile de lângă pardoselii, ferestre, uși sau de pe pereți, astfel încât suprafața să fie cât mai netedă.

Astăzi, găsim foarte multe produse destinate umplerii și reparării crăpăturilor și găurilor din pereți si tavane.  Aceste produse sunt ușor de folosit, trebuie doar să urmăm instrucțiunile de utilizare.

Înainte de a trece efectiv la zugravirea pereților, pereții trebuie să fie lăsați până ce sunt complet uscați.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.