Gletul de finisare în amenajările interioare - Top Rigips Craiova
587
post-template-default,single,single-post,postid-587,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Gletul de finisare în amenajările interioare

Gletul de finisare în amenajările interioare

Gletul de finisare în amenajările interioare

Gletul de finisare în amenajările interioare a devenit un lucru din ce în ce mai comun printre profesioniști.

De ce? Fiindcă criteriile de calitate privind gradul de finisare al pereţilor a crescut în ultimii ani. Atenția oamenilor asupra acestui detaliu este mai ridicat, iar piața de dezvoltare a răspuns acestei cereri prin varietate și calitate.

Gleturile se folosesc de obicei la interior, acolo unde se doreste sa se obtina o suprafata perfect neteda. O astfel de suprafață este pregătită pentru zugrăvire. Gletuirea este o etapă destul de delicată care implică foarte multă îndemânare şi experienţă. Rezultatele însă sunt dintre cele mai spectaculoase.

 

Glet de încărcare VS glet de finisare

Pentru a ne familiariza mai bine cu acest material, trebuie să cunoaștem, în primul rând că există două tipuri de glet:

  • Gletul de încărcare în amenajările interioare – folosit pentru îndreptarea și  nivelarea grosieră a suprafețelor , astfel încât suprafața să devină una netedă. Acesta se aplică direct peste tencuială sau cărămidă, dupa caz.
  • Gletul de finisare în amenajările interioare – se aplică peste cel de încărcare, folosit pentru mici retușuri. Acesta are textură mult mai fină pregătește suprafața pentru zugrăvit.

În continuare, vom discuta, în detaliu, despre gletul de finisare.

 

Gletul de finisare în finisajele interioare

Gletul de finisare are o grosime mai mică (grosime de maximum 2 milimetri) fata de gletul de încărcare (grosime de maximum 10 milimetri). Gletul de finisare se aplica de obicei peste un glet de incarcare. beton  sau peste placile de gips carton pentru a crea un strat suport corespunzator.

Odată aplicat acest tip de glet, pereții sunt pregătiți pentru aplicarea vopselelor sau pentru alte finisaje.

Peformanțele gletului de finisaj sunt multiple.  Acesta creazp o suprafata fină și fără pori de culoare alb imaculat. De asemenea, ajuta substantial la reducerea consumului de vopsea, iar după întărire se poate șlefui foarte ușor.

 

Gletul de finisare în amenajările interioare. Tipuri și proprietățile acestora.

Pe piață, există mai tipuri de gleturi de finisaje, fiecare având proprietăți diferite- gleturile pe baza de ciment, gleturile pe baza de ipsos, gleturile pe baza de var si ispos si gleturile sintetice.

Cel mai bun glet va fi acela ales exact pentru destinaţia sa, adaptată lucrării care se efectuează. În cele ce urmează, explicăm principalele proprietăți ale celor mai folosite tipuri de gleturi pe bază de ciment și cele pe bază de ipsos.

Gleturile pe bază de ciment sunt

  • Fine
  • Este potrivit pentru suprafete unde există umiditate mai ridicată
  • se intaresc mai greu, dar se usucă mai repede
  • duritate foarte bună

Gleturile pe bază de ipsos sunt:

  • făcute din ipsos
  • reziste la umiditate crescută (băi)
  • previne fisurile
  • Pot fi șlefuit ușor

Dacă vreți să citiți și despre pregătirea pereților pentru gletuit, vă puteți informa din articolul: Aplicarea gletului. Cum ne pregătim?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.