Culorile potrivite pentru amenajările interioare - Top Rigips Craiova
555
post-template-default,single,single-post,postid-555,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Cum alegem culorile potrivite pentru amenajările interioare?

Culorile potrivite pentru amenajări interioare

Cum alegem culorile potrivite pentru amenajările interioare?

 

Culorile potrivite pentru amenajările interioare pot transforma o casă banală într-o casă vie și primitoare.

Culorile ne influențeaza starea de spirit! De-a lungul timpului, s-au făcut foarte  multe studii care demonstrează acest lucru.

În subconștientul nostru, culorile joacă un rol important datorită simbolisticii si semnificației pe care au avut-o de-a lungul vremii.

Si în designul interior, aceastea joacă un rol esențial în crearea unui spațiu vibrant și estetic.

 

Cum amenajăm spațiile mici. Ce culori alegem?

Folosirea culorilor închise, crează senzația de închis și încărcat.

De aceea, dacă nu dispunem de foarte mult spațiu, este bine de știut că folosirea culorilor deschise mărește spațiul vizual. Acestea conferă luminozitate si fac ca spațiile să pară mai aerisite și mai luminoase.

Nu trebuie să alegem neapărat albul, ci putem merge și pe combinații mai îndrăznete. Important este ca aceste culori să fie într-un echilibru estetic, astfel încât să ne încânte privirea de fiecare dată.

 

Regula de bază pentru alegerea culorilor potrivite pentru amenajarea locuinței.

Culorile potrivite pentru amenajările interioare diferă  în funcție de încăpere amenajată- dormitor, bucătărie sau living. Acestea depind de buget și  de gusturile fiecărei persoane.

Cu toate acestea, regula de baza este ca întreaga locuință să aiba o temă de culori, care să se regăsească în fiecare cameră. Este greșit să alegem ca în dormitor să domnească verdele, în baie albastrul, iar în bucătărie roșul. Trebuie să existe o continuitate, o idee centrală, în jurul căreia să fie construit întreg decorul.

 

Culorile potrivite pentru amenajările interioare – dormitor, baie și bucătărie.

Iată câteva idei și sfaturi pentru alegerea culorilor astfel încât sa creăm un design modern și elegant.

Pentru că dormitorul este locul unde ne odihnim, vrem ca acesta să fie relaxat și să nu ne afecteze capacitatea de a ne odihni.

De aceea, putem opta pentru nuante de albastru, în special pe cele cu tente verzui sau violet. Aceste culori, transmit armonie, relaxare și chiar dau o dispoziție spre meditare.

Dacă, vi se pare prea monoton, putem alege un tavan într-o nuantă contrastantă. Verdele oliv sau turcoazul sunt și ele potrivite pentru locul unde ne odihnim, fiind culori liniștitoare și plăcute.

Dacă preferăm culorile neutre cum ar fi tonurile de alb sau gri, putem opta și pentru acestea, cu condiția să spargem aceste culori prin elemente de decor. De exemplu, putem utiliza, plante în culori vii, cum ar fi verdele.

Pentru bucătăria, avem nevoie de culori care să ne stimuleze apetitul și să ne energizeze. Ne putem baza oricând pe culoarea galben fiind este o culoare pozitivă și vibrantă.

De asemenea, nuantele alb și gri sunt și ele recomandate pentru că sunt atemporale. Ele pot fi combinat grozav cu motive geometrice sau florale.

Când vine vorba de baie, optiunile sunt multiple.

Pentru a da un aer curat și aerisit băii, putem allege alb, bleu sau verde mentă. De asemenea, culorilor neutre sunt ideale pentru cei care vor să dea un aer relaxant încăperii. Un plus pentru acest tip de culori (neutre) este și faptul că se pot asorta foarte ușor.

Turcoaz și verde sunt folosite pentru băile de mari dimensiuni. Sunt excelente, dacă vrem ca baia să aibă un aer modern și luxos în același timp.

O culoare potrivită pentru băi de orice dimensiune este bejul.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.