Pregătirea pereților pentru gletuit -Top Rigips Craiova
576
post-template-default,single,single-post,postid-576,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Aplicarea gletului. Cum ne pregătim?

Pregătirea pereților pentru gletuit

Aplicarea gletului. Cum ne pregătim?

 

Pregătirea pereților pentru gletuit este o etapă importantă în amenajările interioare.

Pentru a înțelege mai bine ce presupune această pregătire,  ar trebui să cunoaștem ce este acest material.

În principiu, gletul este menit să niveleze suprafața tavanului și a pereților și să o pregătească pentru zugrăveală.  Dacă doriți să aflați mai multe despre acest material, puteți citi mai multe în articolul: Despre gletul de finisare.

Poți să fii cel mai bun când vine vorba despre gletuirea pereților, dacă nimic nu este pregătit, atunci ești în încurcătură.

 

Achiziționarea materialele și uneltelor

În primul rînd, trebuie să achiziționăm uneltele și materialele de care avem nevoie pentru această operațiune. Materialele nu trebuie cumpărate cu mult timp înainte, maxim două-trei zile. Nu trebuie să uităm că și depozitarea acestora (materialelor) este foarte importantă, atfel acestea riscă să-și piardă calitatea. De asemenea, dacă avem glet rămas de la o lucrare anterioară, acesta nu va putea refolosit. Odată deschis sacul cu glet, dupa puțin timp, acesta  își pierde proprietățile și poate dăuna rezultatului final.

De asemenea, nu trebuie să facem rabat de calitate când vine vorba de materiale sau unelte pe care le achiziționăm. Cel mai bine ar fi, să alegem magazine care comercializează unelte și materiale profesionale.

Înainte de a ne apuca efectiv de munca propriu-zisă, acoperim podeaua cu o folie și scoateți mobilierul din cameră, în cazul în care acesta există. Asta ne va scuti de multă muncă mai târziu.

 

Pregătirea pereților pentru gletuit

Una dintre cele mai importante etape în gletuirea pereților este pregătirea pereților.

Bineînteles, această etapă este diferită în funcție de suprafața ce urmează să fie gletuită. Cu toate acestea,  există două lucruri pe care-l au în comun toate lucrările:

  • suprafața pe care este aplicat gletul trebuie să fie foarte curată și netedă înainte de gletuire.
  • suprafetața trebuie să fie uscată, cu excepția situației în care gletul este din categoria celor care se aplică pe suprafață umedă.

Dacă nu respectăm aceste reguli de bază, riscăm ca pe perete să apară umflături și fisuri.

Dacă pereți sunt finisați cu vopsea, var sau orice alt tip de finisaj, acest finisaj trebuie îndepărtat cu un șpaclu din metal.

 

Reparearea micilor imperfecțiuni

Dacă după ce am îndepărtat varul sau vopseaua pe suprafața de lucru au rămas mici imperfecțiuni sau denivelări, trebuie să facem câteva retușuri.

În funcție de natura acestora, specialiștii recomandă:

  • Golurile ramase in urma caderii tencuielii – multibat si nisip;
  • Fisurile – banda de fibra si pasta pentru imbinari;

Atunci când ne ocupăm de reparearea fisurilor, trebuie ca înainte să largim fisura, iar apoi o reparăm. Așa vom fi sigur ca nu va crăpa ulterior.

Odată încheiată această etapa, am terminat cu pregătirea peretilor pentru gletuit. Putem aplica gletul. Pentru a ne asigura de calitatea lucrării se pot aplica și trei straturi de glet: unul de încărcare si două de finisare. Dupa aplicarea gletului, trebuie să treacă aproximativ 48 de ore până la aplicarea vopselei.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.